agroturizam_slider.jpg
ruralni_razvoj_slider.jpg
poljoprivreda_slider 2.jpg
zastita yivotne sredine_slider.jpg
civilno drustvo-slider.jpg

Prioritet izrada turističkih proizvoda

Kreiranje turističkog proizvoda prioritet je u radu lokalnih turističkih organizacija, zaključak je sastanka koji su u ponedeljak, 24.08.2014. godine održali predstavnici Ministarstva trgovine i turizma RS i Turističke organizacije RS sa predstavnicima turističkih organizacija Bjeljine, Doboja, Modriče i Dervente.

Direktor Turističke organizacije RS Nada Jovanović izjavila je da sve turističke organizacije imaju šta da ponude „ sve zavisi od toga šta opštinske organizacije žele da ponude turistima, a treba imati u vidu i to da sve što se nudi turistima treba da ima jednu cjelovitu turističku priču“, naglasila je Jovanićeva.

Direktor Trističke organizacije opštine Derventa damir Kljajić rekao je da je cilj sastanka bila razmjena informacija i iskustava između krovnih turističkih tijela – Ministarstva trgovine i turizma i opštinskih turističkih organizacija, odnosno razmjena informacija bitnih za razvoj turizma na ovom području Srpske.

On je dodao da je u drugom dijelu sastanka vođena diskusija o nekoliko aktuelnih tema. Naglasak je bio na kreiranju turističkog proizvoda za tržište, novom pravilniku za registraciju seoskih domaćinstava, otvaranju suvernirnica i boravišnoj taksi.

Direktor Turističke organizacije Doboj Mitra Đuričić izjavila je da su majske poplave znatno ugrozile turističku ponudu RS. „Stanje u Doboju nakon poplava popravlja se kada su u pitanju izletišta, planinarstvo, brdski biciklizam i paraglajding, a kada su u pitanju institucije i tvrđava to je u prilično lošem stanju, istakla je Đuričićeva.

Prevedi sadržaj

Serbian English French German Hebrew Italian Norwegian Russian Spanish Swedish